Bitcoin korrelerer med S&P 500, mener analytiker at BTC markedsverdi er $ 18.000

Bitcoin og S&P har sammenheng – det er ideen som igjen har blitt uttrykt av den prominente analytikeren, kjent som Plan B.

Skaperen av aksje-i-flyt har gjentatt at det er en klar sammenheng mellom Bitcoin og aksjemarkedet, inkludert S&P 500indeks. I en serie tweets skrev Plan B at basert på den nåværende situasjonen i aksjemarkedet, bør BTC som for tiden handler til 9 425 dollar, verdsettes til 18 000 dollar, en pris som sist ble sett på myntmarkedet i 2017.

Han sa at alternativet er at aksjemarkedet krasjet siden tilgjengelige data viser at de to markedene har et lignende mønster.

I tweets 17. juni fastholdt plan B at de to markedene også var med på å være “R Squared” til verdien av 95%.

Bitcoin og S&P 500: Kjent mønster

Han siterte forekomsten i mars da prisen på Bitcoin Circuit reagerte i takt med at S&P 500 fremhevet funksjonen som en avhengig variabel som er sterkt påvirket av bevegelser i aksjemarkedet. Bitcoin-prisen falt og kom seg deretter tilbake i mars, etter et mønster sett i kapitalmarkedet.

Plan B bemerket at “dette stemmer overens med S2FX-modellen: $ 288K BTC på S2F56 -> det innebærer $ 4300 S&P”, og siterer at den anslåtte verdien av Bitcoin ble lagt til grunn på myntene i omløp med hensyn til eksisterende forsyning.

Interessant nok opplyste aksje-in-flow at med tanke på at den digitale valutaen har en fast forsyning, uavhengig av interessen for gruvedrift, ville mynten verdsatt 288 000 dollar eller mer i løpet av neste halvering i 2024.

Kompliserende faktor

Plan B er ikke den første analytikeren som har påpekt kurs-korrelasjonen mellom aksjene i Bitcoin. De nylige tweets kom i løpet av en uke trenden ble fremhevet. Han sa at coronavirus-pandemien kan være en kompliserende faktor med tanke på intervensjoner fra sentralbanker som har oppblåst forsyning. Han antydet at markedet skyldes korreksjon på grunn av dette. Han sa at korrigering skal skje de neste par ukene.

Dette betyr at makrokrefter vil fortsette å spille en enorm rolle i myntmarkedet generelt og prisen på Bitcoin spesielt.

Plan B hadde i september i fjor sagt at Bitcoin er en korrelert eiendel, men fastholdt at en stresssituasjon skulle bevise hvor spenstig trenden er. Coronavirus-pandemien har gitt stresstesten som har fremhevet den posisjonen.

Han sa at korrelasjonen ble åpenbar nylig siden Bitcoin aldri korrelerte med andre eiendeler de siste 10 årene.

“Bitcoin har vært en ukorrelert eiendel de siste 10 årene, men den virkelige testen er en stresssituasjon (lavkonjunktur), som vi ikke har hatt siden 2008, men er rundt hjørnet.”

Han sa at dette er grunnen til at sentralbankene ikke har skapt det muliggjørende miljøet for diversifisering.

Tweeten hadde mer enn 1000 likes med kommentarer fra mange tilhengere av Plan B.